LIVE Αποτελέσματα Γ' ΕΘΝΙΚΗ - ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Live Αποτελέσματα - ΕΠΌΜΕΝΟ /

Κωνσταντίνος Κουτρούπας: “Μόνο το ΠΑΣΟΚ με τις ρεαλιστικές του προτάσεις μπορεί να εκφράσει αυτή την Αλλαγή” (Συνέντευξη)

Συνέντευξη παραχώρησε στο The Socialist και τον Μπάμπη Καραγεωργίου ο υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Κωνσταντίνος Κουτρούπας.

Την πολιτική τη βλέπω όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μου: με σοβαρότητα, με οργάνωση και με συνέπεια.” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Βουλευτής, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι “μόνο το ΠΑΣΟΚ με το δίκαιο και ρεαλιστικό πρόγραμμά του, τις σαφείς θέσεις του και τα ανανεωμένα αξιακά στελέχη του μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας με τρόπο δίκαιο και χωρίς διακρίσεις.”

Παράλληλα μίλησε για την νέα γενιά , τονίζοντας ότι “στο ΠΑΣΟΚ θέτουμε σε προτεραιότητα τις νέες και τους νέους αυτής της χώρας “, αλλά και τα προβλήματα της Πιερίας.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη:

  1. Γιατί κανείς να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ;

Η απάντηση είναι γιατί ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ μπορεί να δυναμώσει τη φωνή των Ελλήνων του μόχθου, της εργατιάς, της προκοπής, της μεσαίας τάξης. Το ΠΑΣΟΚ εδραίωσε τη δημοκρατία και το κοινωνικό κράτος στη χώρα. Όλες οι εμβληματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας έχουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. ΕΣΥ, πενθήμερη εργασία, ισότητα φύλων, ΑΣΕΠ, Διαύγεια, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ, προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και της πρώτης κατοικίας, υποδομές, αγροτικές συντάξεις και τόσα άλλα. ΠΑΣΟΚ σημαίνει αξιοπρέπεια, ίσες ευκαιρίες, πρόοδος. 

Σήμερα, που βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη για τη χώρα πολιτική συγκυρία, με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση να εξανεμίζουν τα εισοδήματά μας, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας να εκμηδενίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με το κοινωνικό κράτος να καταρρέει και το κράτος δικαίου να υποβαθμίζεται καθημερινά, η ψήφος μας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και μόνο το ΠΑΣΟΚ με το δίκαιο και ρεαλιστικό πρόγραμμά του, τις σαφείς θέσεις του και τα ανανεωμένα αξιακά στελέχη του μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας με τρόπο δίκαιο και χωρίς διακρίσεις.

  1. Γιατί κανείς να ψηφίσει τον Κώστα Κουτρούπα στον Νομό Πιερίας;

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι όταν θέτω στόχους φροντίζω να τους πετύχω. Και αυτό νομίζω είναι το σημαντικότερο απ΄ όλα. Να είμαι αποτελεσματικός και άρα χρήσιμος. Τον ρόλο του βουλευτή τον αντιλαμβάνομαι με αυτό το κριτήριο. Για να είναι λοιπόν χρήσιμος και αποτελεσματικός ένας βουλευτής θα πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου του, της εκλογικής του περιφέρειας. Ο βουλευτής δεν υπηρετεί το κόμμα του ή μόνο αυτό. Υπηρετεί τους συμπολίτες του που ζουν στην εκλογική του περιφέρεια. Για να το κάνει όμως αυτό, να γνωρίζει τα προβλήματα, θα πρέπει να έχει και συναίσθηση της άγνοιάς του. Εγώ είμαι γιατρός. Γνωρίζω τι περνάει ο κόσμος με το σύστημα υγείας, περίθαλψης κοινωνικής ασφάλισης. Για όσα δε γνωρίζω, όμως, χρειάζομαι:  πρώτον συνεργάτες που να γνωρίζουν, δεύτερον χρειάζομαι επαφή με τον κόσμο που θα μεταφέρει τα προβλήματα, τρίτον χρειάζομαι δίαυλο επικοινωνίας με ανθρώπους με θεσμικό ρόλο και κοινωνική παρέμβαση που μπορεί να μην είναι συνεργάτες μου, μπορεί να μην με ψηφίσουν ποτέ, αλλά θα με βοηθήσουν να έχω μία συνεχή ροή πληροφόρησης και γνώσης.  Έπειτα, ο βουλευτής θα πρέπει να φιλτράρει και να βάζει προτεραιότητες στα ζητήματα και τα αιτήματα της εκλογικής του περιφέρειας. Και τέλος, θα πρέπει να μεταφέρει τα αιτήματα στα κέντρα λήψης αποφάσεων με τρόπο συγκροτημένο και σοβαρό, ώστε να έχει αποτέλεσμα. Είτε να δίνει λύση, είτε να ευαισθητοποιεί, να ενημερώνει κεντρικά, να καταγγέλλει, ώστε το πρόβλημα να έρθει στην επικαιρότητα. Έτσι αντιλαμβάνομαι τον ρόλο του βουλευτή και αυτό θέλω να γνωρίζει ο κόσμος στον οποίο απευθύνομαι. Την πολιτική τη βλέπω όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μου: με σοβαρότητα, με οργάνωση και με συνέπεια.

  1.  Αν μπορείτε να σταχυολογίσετε τα κυριότερα προβλήματα της περιφέρειας στην οποία κατέρχεστε ως Βουλευτής, ποια θα ήταν αυτά, τι θα πράξετε για να εκπροσωπήσετε τους συμπολίτες σας στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Η Πιερία είναι από κάθε άποψη ένας προνομιακός τόπος και έχω την τύχη να ζω εδώ με την οικογένειά μου. Είναι, όμως, κι ένας τόπος ξεχασμένος και αδικημένος από την κεντρική εξουσία. 

Οι μεγάλες προκλήσεις για τον τόπο μου αφορούν, κατ’ αρχήν, τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, που είναι από τα μεγαλύτερα στην Περιφέρεια.

Έπειτα, είναι οι προκλήσεις στις δύο μεγάλες ατμομηχανές της Πιερίας μας, του Τουρισμού και της Αγροτικής παραγωγής. Δεν είναι δυνατόν, σ’ έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό, σ έναν νομό, που την οικονομία του στο παρελθόν την κινούσαν ως επί το πλείστον  οι αγρότες, να υπάρχει τέτοια απαξίωση στον αγροτικό κόσμο, που έχει φτάσει στο σημείο να έχει πρόβλημα βιοπορισμού. Όσο για τον τουρισμό, πολλά χρόνια μιλάμε για την αξιοποίηση του brand name Όλυμπος χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και δεν μπορούμε να πετύχουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πέραν του καλοκαιριού. 

Ως υγειονομικός, όμως, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στο κομμάτι της υγείας. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το Νοσοκομείο μας, ένα «διαμάντι» κτιριακά, είναι υποστελεχωμένο και δεν μπορεί να παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Ούτε μπορώ να ανεχτώ ότι υπάρχουν χωριά χωρίς αγροτικό γιατρό.

Στόχος μου είναι να αναδείξω τις προοπτικές και τα πλεονεκτήματα της Πιερίας και να σκύψω πάνω από τα προβλήματα των κατοίκων της.

Άλλωστε, αυτή την πολιτική πρεσβεύω, την πολιτική που στέκεται δίπλα στον άνθρωπο και τα προβλήματά του. 

  1.  Τι διαφορετικό έχει να προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στην νέα γενιά; Μπορεί να επαναφέρει τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων;

Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε, από την πρώτη στιγμή, στη δημόσια ατζέντα, το ζήτημα της ουσιαστικής στήριξης της νέας γενιάς. Στο πρόγραμμά μας, πρώτη προτεραιότητά μας είναι οι νέοι. Η νέα γενιά θα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και να γίνει η κινητήρια δύναμη μιας συνολικής εθνικής επανεκκίνησης. Θα πρέπει να της εξασφαλίσουμε ποιοτικές θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς, να της δώσουμε τολμηρά κίνητρα για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης και δυνατότητα εργασίας, μέσω προγραμμάτων επιδότησης εργοδοτικών εισφορών για θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Ακόμη, θα πρέπει να της προσφέρουμε αξιοπρεπείς αμοιβές στον δημόσιο τομέα με την παράλληλη ύπαρξη ενός αξιοκρατικού συστήματος. Παράλληλα, θα πρέπει να καταργήσουμε άμεσα τις διατάξεις του νόμου της ΝΔ, που οδηγεί στην εργοδοτική ασυδοσία και να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επίσης, όσον αφορά το στεγαστικό πρόβλημα των νέων, πρώτοι εμείς θέσαμε στον δημόσιο διάλογο τα προγράμματα κοινωνικής κατοικίας.

Μία πολιτική που θα μειώσει το κόστος ζωής, με τη δημιουργία μίας δεξαμενής κατοικιών, μέσω της κατασκευής νέων, αλλά και της παροχής κινήτρων ανακατασκευής και φορολογίας σε όσους εντάξουν τα ακίνητά τους, ώστε κατόπιν, αυτά να ενοικιάζονται σε χαμηλές τιμές στα νέα ζευγάρια, προκειμένου να δημιουργήσουν τις δικές τους οικογένειες. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας μας είναι το δημογραφικό.

Γενικότερα, εμείς στο ΠΑΣΟΚ θέτουμε σε προτεραιότητα τις νέες και τους νέους αυτής της χώρας. Άλλωστε, για να σταθεί όρθια η χώρα, πρέπει πρώτα να σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά.

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, ως ΠΑΣΟΚ, αλλά κι εγώ προσωπικά, σε όλες μου τις συναντήσεις με νέους ανθρώπους, τους παρακινώ να μη γυρίσουν την πλάτη στις κάλπες. Να πάνε να ψηφίσουν με βάση τα προγράμματα των κομμάτων. Να στηρίξουν πολιτικές υπέρ των νέων. Να μην ψηφίσουν με θυμό, αλλά να κάνουν τον θυμό τους απόφαση αλλαγής.

  1. Στους δρόμους, στην αγορά, στις συγκεντρώσεις στον νομό Πιερίας ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε σχετικά με την υποψηφιότητα σας; Τι σας λέει ο κόσμος;

Κύριε Καραγεωργίου, κατ΄αρχήν πρέπει να σας πω ότι ζω μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους της ζωής μου. Η επαφή με τον κόσμο είναι ουσιαστική. Ανέκαθεν πίστευα ότι οι πολιτικοί πρέπει να ακούν τους πολίτες κι όχι το αντίθετο. Αυτό προσπαθώ να κάνω σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού μου αγώνα σε κάθε γωνιά της Πιερίας. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και το λέει ευθαρσώς. Τα «χτυπήματα στην πλάτη» ανήκουν στο παρελθόν. Ο κόσμος θέλει κίνητρα για δουλειές, θέλει ίσες ευκαιρίες, θέλει αξιοκρατία. Θέλει αλλαγή πολιτικού παραδείγματος. Και μόνο το ΠΑΣΟΚ με τις ρεαλιστικές του προτάσεις και τα ανανεωμένα αξιακά στελέχη του μπορεί να εκφράσει αυτή την Αλλαγή.


Πηγή: thesocialist.gr