LIVE Αποτελέσματα Γ' ΕΘΝΙΚΗ - ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Live Αποτελέσματα - ΕΠΌΜΕΝΟ / ΣΑΒΒΑΤΟ 13/01/2024

ΝΤΟΥΜΟΣ - ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ: Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και η ομιλία

Συγκινημένος ο Γιάννης Ντούμος από την μεγαλειώδη συγκέντρωση

«Εσείς με Ντούμο, εγώ με Εσάς»!



 Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, μοναδική για τα προεκλογικά δεδομένα της Κατερίνης, ο Γιάννης Ντούμος και οι υποψήφιοι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, έδωσαν το στίγμα της νικηφόρου πορείας.

Το αδιαχώρητο στον πεζόδρομο της πόλης από την παρουσία των  πολίτων της Κατερίνης, ο παλμός, ο ενθουσιασμός και η αγάπη στο πρόσωπο του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης, Γιάννη Ντούμου, κυριάρχησαν στην τελετή των εγκαινίων και στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ.

Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου 2023 και πριν από την κεντρική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης, Γιάννη Ντούμου, τελέστηκε ο αγιασμός και με την ευχή της Εκκλησίας, ο Γιάννης ο δικός μας άνθρωπος, στην ομιλία του επισήμανε.

 

Ο λόγος

Σας ευχαριστώ,  σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου! 

Στις 13 Νοεμβρίου ξεκινούσα σχεδόν μόνος και δείτε πού βρισκόμαστε σήμερα!!! 

Σας ευχαριστώ! 

Για μία ακόμη φορά η συγκίνηση περισσεύει και η ευθύνη γίνεται ακόμα πιο μεγάλη βλέποντας σας όλους σήμερα εδώ! Σας ευχαριστώ και πάλι! 

Φίλες και φίλοι,

Το μεσημέρι της Τρίτης καταθέσαμε τον μεγαλύτερο συνδυασμό, που έχει κατατεθεί ποτέ σε δημοτικές εκλογές του δήμου Κατερίνης. 

366 υποψήφιοι συμπολίτες μας είπαν "κι εγώ με Ντούμο". 

Δώσαμε τα χέρια και συναποφασίσαμε ότι αυτός ο τόπος πρέπει να φύγει επιτέλους μπροστά. Πρέπει να διοικηθεί αποτελεσματικά. 

Δώσαμε υπόσχεση με τον καθένα και την καθεμία από εσάς-που τιμάτε με την υποψηφιότητά σας το συνδυασμό-ότι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο δήμος Κατερίνης, ένας ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ.

Αυτό μας αξίζει!

Γι΄αυτό θα αγωνιστούμε! 

Και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε! 

Είμαι πραγματικά περήφανος για το συνδυασμό που έχουμε δημιουργήσει. Κυρίως όμως είμαι περήφανος για τις σχέσεις που έχουμε χτίσει μεταξύ μας και για το γεγονός ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον αυτού του δήμου. 

Γιατί το μέλλον του τόπου που ζούμε, διαμορφώνει και το μέλλον των παιδιών μας. 

Καμαρώνω γι’ αυτή την ομάδα που δημιουργήσαμε! 

Που συνθέτει την εμπειρία με τη νεανική ορμή. Την επιθυμία με τη γνώση. 

Που καλύπτει γεωγραφικά ΟΛΟ το δήμο της Κατερίνης και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της τοπικής μας κοινωνίας, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά μας! 

Μα γιατί τόσοι πολλοί; Θα ρωτήσει κάποιος! 

Απαντώ: Γιατί και οι 366 το ήθελαν με την καρδιά τους! 

Γιατί η επιθυμία τους, να στηρίξουν την προσπάθεια μας, εκπορεύεται από την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνδημοτών μας που θέλουν μία ΝΕΑ ΑΡΧΗ στο δήμο Κατερίνης. Το νιώθω, το βλέπω, το συζητώ καθημερινά μαζί σας. Στις συζητήσεις μας όλοι συμφωνούμε στα μείζονα θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της περιοχής μας. 

Εσείς με Ντούμο κι εγώ με εσάς! Με όλους σας!  

 

Φίλες και φίλοι, 

σήμερα ξεκινά και επισήμως η προεκλογική περίοδος. Επιθυμώ και θα το κάνω πράξη, να είναι ένας αγώνας προγραμματικών θέσεων και απόψεων για το τρόπο που θέλουμε να διοικήσουμε.  Το δείξαμε άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Σε κάθε βήμα που κάνω κίνητρό μου είναι η δημιουργία. 

Έτσι και τώρα. Θέλω να γίνω δήμαρχος γιατί θέλω να σχεδιάσω, να δημιουργήσω, να λύσω προβλήματα. Θέλω να φανώ αποτελεσματικός και χρήσιμος. 

Είπα και στην πρώτη μου ομιλία ότι δε μου αρέσει να λέω πολλά αλλά μου αρέσει να κάνω περισσότερα απ΄όσα λέω και αυτό σκοπεύω να κάνω και τώρα. 

Οι προγραμματικές θέσεις που θα σας παρουσιάσω επιγραμματικά σήμερα στηρίζονται ακριβώς σε αυτό το πνεύμα. 

Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας δεν ήθελα να είναι μια έκθεση ιδεών την οποία μετά από πέντε χρόνια θα φροντίσω να κρύψω για να μην εκτεθώ. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα φροντίσω να υλοποιηθούν πολλά περισσότερα απ’ όσα θα ανακοινωθούν.

Στόχος του προγράμματος που καταρτίσαμε από κοινού, με τη συμβολή ειδικών, στελεχών του συνδυασμού μας και φυσικά όλων εσάς δεν ήταν σίγουρα να εντυπωσιάσουμε.

 Στόχος μας είναι να λύσουμε τις παθογένειες που μας κρατούν πίσω, να απλοποιήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις δημοτικές υπηρεσίες, να αναβαθμίσουμε το αστικό περιβάλλον, να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες δημοτικές εγκαταστάσεις, να δημιουργήσουμε νέους χώρους άθλησης, πολιτισμού και παιδείας, να παρέχουμε κίνητρα στους νέους για να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας, να καινοτομήσουμε αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες,  να διευκολύνουμε τη ζωή των Ατόμων με Αναπηρία, να διαμορφώσουμε μια συμπεριληπτική κοινωνία στην πράξη, χωρίς αποκλεισμούς. 

Στόχος μας είναι να είμαστε πρακτικοί, ευέλικτοι, πρωτοποριακοί, ανοικτοί στις νέες προκλήσεις. 

Θέτουμε στην κρίση σας ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, όσο και αναπτυξιακό που έχει στο κέντρο το δημότη, τον οποίο φιλοδοξούμε να υπηρετήσουμε με εντιμότητα και διαφάνεια. 

Θέλουμε και μπορούμε να μεταμορφώσουμε τις ζωές μας. Στην πόλη και στα χωριά μας. Και θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε γνώση, εμπειρία και κυρίως σχέδιο, το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται από την επομένη κιόλας των εκλογών.

Σήμερα θα μου επιτρέψετε να σταθώ σε ορισμένα μόνο σημεία του προγράμματός μας το οποίο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του συνδυασμού. Άλλωστε τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος καθώς και διανομή του εντύπου. 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Από την πρώτη κιόλας μέρα: 

Στελεχώνουμε:

Ειδική ομάδα για την παρακολούθηση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων 

Είδαμε τα προηγούμενα χρόνια έργα εγκεκριμένα, άλλα από αυτά να απεντάσσονται και άλλα να εκτελούνται με σημαντικές καθυστερήσεις και να κινδυνεύουν να απενταχθούν.  Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγίνει. Γι’ αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη στελέχωση ειδικής ομάδας που θα μεριμνά για την προετοιμασία, υποβολή και ένταξη δράσεων σε χρηματοδοτήσεις εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων. 

Μέσα στο πρόγραμμά μας παρουσιάζονται αναλυτικά οι πηγές χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Θα ξανακερδίσουμε το στοίχημα της καθημερινότητας

 

Δεν πρόκειται για δέσμευση αλλά για την αυτονόητη εκτέλεση των καθηκόντων μίας διοίκησης. 

Πρόκειται για την εμπειρία ζωής που απολαμβάνει όχι μόνο ο μόνιμος κάτοικος αλλά και ο επισκέπτης του δήμου, ως το αποτέλεσμα μιας καλοκουρδισμένης μηχανής, χωρίς αρρυθμίες. 

 

Ποια είναι τα αυτονόητα: 

Καθαρός δήμος απ’ άκρη σ’ άκρη.

Φιλικά πεζοδρόμια χωρίς διακρίσεις.

Διαρκής μέριμνα (και όχι μόνο προεκλογικά) για δρόμους χωρίς λακκούβες με πλήρη σήμανση. 

Εξυπηρέτηση του δημότη με ένα κλικ.

Καθαρές και καλοσυντηρημένες παιδικές χαρές και χώροι άθλησης και πολιτισμού. 

Αισθητική αναβάθμιση του αστικού ιστού. 

 

Θα αναφερθώ τώρα στις επιμέρους κατηγορίες του προγράμματός μας και στις κυριότερες παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε.  

 



ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

 

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ [ΔΡΟΜΟΙ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ]

- Ολοκλήρωση Περιφερειακής Οδού.

- Ασφαλτόστρωση του βασικού αγροτικού οδικού δικτύου.

- Δημιουργία περιμετρικών - περιφερειακών πάρκινγκ και δωρεάν μεταφορά στο κέντρο. 

- Αναβάθμιση του κεντρικού δικτύου πεζοδρόμων της πόλης της Κατερίνης.

-  Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της 13ης επαρχιακής οδού Κατερίνης- Αγίου Δημητρίου.  

- Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων. Σας θυμίζω ότι αντίστοιχο έργο 3 εκατομμυρίων 200 χιλιάδων έχει απενταχθεί μέσα σε αυτή την τετραετία. 

- Δημιουργία νέας οδικής αρτηρίας, διπλής κατεύθυνσης, με ενδιάμεση νησίδα και παράπλευρο ποδηλατόδρομο που θα ξεκινάει από τον οικισμό "Ολυμπιάδα" του Κορινού μέχρι την Ολυμπιακή Ακτή. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης μιας τεράστιας έκτασης ιδιωτικής και δημόσιας γης.

-Βελτίωση του δρόμου από την Ολυμπιακή Ακτή μέχρι την πόλη της Κατερίνης. 

 

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στηρίζουμε στην πράξη τους αγρότες μας και την αγροτική μας παραγωγή με: 

Κατασκευή ταμιευτήρων- λιμενοδεξαμενών για αποθήκευση νερού.

 Εκμετάλλευση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις αρδευτικές υποδομές για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους παραγωγής. 

Δημιουργία σταθμού βάσης μηχανήματων ανά Δημοτική Ενότητα για τη συντήρηση της οδοποιίας και την άμεση αποκατάσταση βλαβών. 

 

ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Επιτέλους ολοκλήρωση του έργου για την προστασία των διαβρούμενων ακτών της Παραλίας Κατερίνης.

Επέκταση και εκσυγχρονισμός του Βιολογικού Σταθμού Κατερίνης.

Compact βιολογικοί καθαρισμοί στις δημοτικές ενότητες Πέτρας, Πιερίων και Ελαφίνας.

Αντιπλημμυρική θωράκιση του παραλιακού μετώπου.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βελτίωση του μικροκλίματος της πόλης με την αποκλειστική χρήση ψυχρών υλικών στους κοινόχρηστους χώρους, τις δενδροφυτεύσεις και την χρήση του υγρού στοιχείου όπως σιντριβάνια. 

Αποκλειστική χρήση φωτιστικών και λαμπτήρων LED στο σύνολο του δήμου. 

Ανάδειξη του παλαιού οικισμού της Μόρνας ως ενεργειακά αυτόνομου επισκέψιμου οικισμού.

Στόχος μας η ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών υποδομών.

Πράσινα σημεία. Μελέτη και Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων. 

Πλήρως στελεχωμένο Τμήμα Πρασίνου με εξειδικευμένο προσωπικό για την καθημερινή περιποίηση της αστικής και περιαστικής βλάστησης. 

 

ΚΑΤΕΡΙΝΗ SMART CITY

Μέριμνα μας είναι η αξιοποίηση συστημάτων ψηφιακής τεχνολογίας για την άμεση και εύκολη εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς κόστος και κυρίως χωρίς σπατάλη χρόνου και ταλαιπωρία. 

Στοχεύουμε:

- στην εξυπηρέτηση με ένα κλικ. 

- Δωρεάν WI-FI σε όλο το δήμο. 

- Έξυπνα παγκάκια με σημεία φόρτισης. 

- Οπτική ίνα σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό κτίριο για γρήγορο Ιnternet και πολλά ακόμη που θα μετατρέψουν το δήμο 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΑμεΑ

- Επανασχεδιασμός της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε όλο το δίκτυο πεζόδρομων και πεζοδρομίων. 

-Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών όπως ηχητικά σήματα στους φωτεινούς σηματοδότε, έξυπνες διαβάσεις για τη διευκόλυνση της κίνησής τους.  

 



ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δίνουμε το λόγο στους νέους. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ

Δημιουργία κέντρων διημέρευσης ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις. 

 

ΠΑΙΔΕΙΑ

 

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου για την εγκατάσταση των ειδικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Εντατικοποίηση της διαδικασίας για την ανέγερση-μέσω ΣΔΙΤ-
του Μουσικού Σχολείου.

Ανακαίνιση - εκσυγχρονισμός - ενεργειακή αναβάθμιση των μεγάλων και ενεργοβόρων σχολικών συγκροτημάτων.  

Δωρεάν παροχή ενός (1) laptop σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου.

Ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Φοιτητικής Εστίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας για τους φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου. 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με δεδομένη την τεράστια πνευματική και αισθητική αξία των προϊόντων του πολιτισμού, καταθέτουμε τη δική μας πρόταση.

 

- Καθιερώνουμε Πολιτιστικό Έτος αφιερωμένο σε κάθε μία από τις πέντε περιφερειακές δημοτικές ενότητες του δήμου Κατερίνης. 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ 

- Άμεση δημιουργία ψηφιακού πολιτιστικού ημερολογίου που θα περιέχει όλες τις δράσεις των συλλόγων με παράλληλη δημιουργία ψηφιακού αρχείου των δράσεων. 

-Εξασφάλιση στέγασης σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους. 

ΜΟΥΣΕΙΑ, ΜΝΗΜΕΙΑ

- Δημιουργία "Μουσείου Πόλης Κατερίνης" σε συνεργασία με τον νεοσύστατο φορέα.

- Δημιουργία μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

 - Δημιουργία δικτύου πολιτιστικών διαδρομών 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

- Το "Πάρκο των Χρωμάτων" επιστρέφει για να γίνει ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός. Στόχος μας είναι να επικαιροποιηθεί και να αναβαθμιστεί το brandname "Πάρκο των Χρωμάτων".

Όλη η πόλη θα ζει στους ρυθμούς των Χριστουγέννων με παράλληλες εκδηλώσεις σε όλες τις πλατείες, όπως η πλατεία Μακεδονίας. 

 

ΧΩΡΟΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟΥ

- Δημιουργία «Οργανισμού Μεγάρου Πολιτισμού».

- Φιλοξενία κορυφαίων πολιτιστικών γεγονότων. 

- Λειτουργία δημοτικού θερινού σινεμά. 

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 

Α' και Β΄ΔΑΚ: 

Εκσυγχρονίζονται και γίνονται πολυδύναμα αθλητικά κέντρα.  

Κλειστό Γυμναστήριο Σταθμού (Τ9): Καθοριστικη παρέμβαση με την κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου και γηπέδων μπάσκετ, βόλει και τένις. 

Κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού. 

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

Στόχος μας είναι ο δήμος Κατερίνης να καταστεί τουριστικός προορισμός καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

 

ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

- Σύνδεση του παραλιακού μετώπου με την Εθνική Οδό μέσω του νότιου κόμβου. 

- Δημιουργία νέας οδικής αρτηρίας, διπλής κατεύθυνσης, από την Παραλία Κορινού μέχρι την Ολυμπιακή Ακτή. 

- Δημιουργία οργανωμένων χώρων στάθμευσης, στεγασμένων και μη για Ι.Χ και τουριστικά λεωφορεία. 

-Ανάπλαση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Κατερίνης με την δημιουργία θεματικών πάρκων και αναπτυξιακών επενδύσεων. 

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

- Δημιουργία δικτύου ιστορικών και θρησκευτικών προορισμών και μνημείων. 

- Δημιουργία μνημείου στο Λεύκο Ποταμό (Πέλεκας), θέση στην οποία  έλαβε χώρα η τελευταία μάχη των Μακεδόνων, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου θεματικού πάρκου που θα αναμορφώσει την περιοχή. 

 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 

- Δημιουργία παραποτάμιου πάρκου στο Μαυρονέρι, από το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας έως τα Στενά της Πέτρας. Ένα τεράστιο πάρκο φυσικού κάλλους με μοναδικές περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές και χώρους αναψυχής με δυνατότητα ανάπτυξης του κατασκηνωτικού τουρισμού. 

- Ανάδειξη των Πιερίων σε ποδηλατικό προορισμό. 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

 

Η κλιματική κρίση και οι επιπτώσεις της απαιτούν δράση εκ των προτέρων, απαιτούν Πρόληψη, Προετοιμασία/Ετοιμότητα και Άμεση Απόκριση, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δήμου. 

 

Προχωρούμε σε:

Πλήρη στελέχωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας. 

Ουσιαστικές παρεμβάσεις στη δασική και αγροτική οδοποιία. 

Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στα δάση ευθύνης του δήμου, γύρω από οικισμούς και κρίσιμες υποδομές. 

Αναβάθμιση του ρόλου των εθελοντικών οργανώσεων.

Ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας για μικρούς και μεγάλους. 

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

 

Κλείνω με ένα ζωτικής σημασίας θέμα που σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα της ζωής των δημοτών αλλά και των ίδιων των ζώων. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια βιώνουμε μια απαράδεκτη κατάσταση. Υπάρχουν γειτονιές στο δήμο που ζουν σχεδόν σε ομηρία από τα αδέσποτα. 

Οι εστίες τους πολλαπλασιάζονται και παρά τα επαναλβανόμενα κρούσματα επιθέσεων σκυλιών σε ανθρώπους, δεν ασχολείται κανείς. 

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων. 

Σχεδιάζουμε: 

Συνεργασία με εθελοντές φιλόζωους για τη φιλοξενία ζώων που θα στειρώνονται.

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων εντάσσεται στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας.

Επισκέψιμο κυνοκομείο.

Εφαρμογή «επιθετικού» προγράμματος στειρώσεων.

Δημιουργία ιστοσελίδας του Δήμου Κατερίνης όπου θα αναρτάται κάθε αδέσποτο ζώο που ψάχνει κηδεμόνα.

Καθιερώνονται Γιορτή Υιοθεσίας Αδέσποτων και Ημέρα Στειρώσεων.

 

Φίλες και φίλοι, 

 

μπορείτε να ανατρέξετε στο αναλυτικό πρόγραμμα που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του συνδυασμού μας. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν έχει ως στόχο τις εκλογές του επόμενου μήνα. Έχει στόχο τις επόμενες γενιές. Είναι ένα πρόγραμμα δικό σας, γιατί διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις δικές σας, με δικές μας, ανάγκες, επισημάνσεις και προτεραιότητες. Η γνώμη σας δεν πήγε χαμένη, όπως δεν θα πάει χαμένη και η ψήφος σας. 

 

Αυτό που εγώ μπορώ να σας υποσχεθώ είναι ότι η δουλειά θα ξεκινήσει από την πρώτη μέρα με σχέδιο για την άμεση υλοποίηση όσων δεσμευόμαστε αλλά και ακόμη περισσότερων. 

 

Φίλες και φίλοι,

Κάποιοι σήμερα ισχυρίζονται ότι έβγαλαν το δήμο από την αφάνεια, όμως όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι τους ενδιαφέρει μόνο η βιτρίνα και η επιφάνεια. 

Μέχρι εκεί μπορούν, μέχρι εκεί ξέρουν, μέχρι εκεί θέλουν. 

Όμως τα ψέματα τελείωσαν. Ο δήμος θα αλλάξει πορεία όχι γιατί το θέλω εγώ αλλά γιατί το θέλετε εσείς!  

Κλείνοντας θέλω να σας διαβεβαιώσω  για δύο πράγματα: 

 

Πρώτον. Την επομένη των εκλογών θα είμαι δήμαρχος όλων των δημοτών! Τέρμα οι διχαστικές λογικές και η εκδικητικότητα προς το δημότη. 

 

Δεύτερον: Η δική μας διοίκηση θα υπηρετήσει τους δημότες και όχι τα κόμματα! 

 

Οι άνθρωποι που στελεχώνουν το συνδυασμό προέρχονται από όλους τους κομματικούς χώρους. 

Αυτούς τους ανθρώπους θα γνωρίσετε τώρα.  Με αυτούς θα γυρίσουμε σελίδα! 

Για μια ακόμη φορά τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους! 

Και όλοι μαζί ευχαριστούμε εσάς που με τη σημερινή σας συγκλονιστική παρουσία δείχνετε το δρόμο για ένα ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ! Στις 8 Οκτωβρίου ο δήμος περνά σε ικανά χέρια!